Ferrero Rocher bomber med nutella og hasselnødder


Ferrero rocher bomber

Disse Ferrero rocher bomber består af en sprød vaffelbund, en frossen nutellamousse med knas af hasselnøddekrokant og en sprød chokoladeskal. Jeg er total solgt – og jeg kender mange nutella-elskere og Ferrero-rocher-fans der ville danse og juble over desserten her.

Disse Ferrero Rocher bomber ser måske komplicerede ud – men det er de absolut ikke. De er så lette at lave, og så kan de forberedes i god tid, så de kun skal pyntes lige inden servering.

De små desserter må endelig ikke undervurderes – godt nok er de ikke så store, men de ligger altså godt i maven. Synes man det bliver lige lovlig meget chokolade (det sker vist aldrig for mig), så kan man sagtens pynte tallerkenen med lidt friske hindbær, eller en kugle hindbærsorbet.

Jeg håber på at se nogle af jeres nytårskreationer derude – så tag mig endelig på instagram med @pilenskoekken eller #pilenskøkken hvis i bruger nogle af mine opskrifter. Så kan jeg sidde og blive misundelig over alle jeres lækre desserter mens jeg selv suser ned af løjperne her i Østrig.

God 2. juledag til jer alle – og snekram fra Pilen <3

ferrero rocher dessert


INGREDIENSER (6 pers)

Udstyr

1 silikoneform med 6 halvkugler (7 cm)

Bund

6 vaffelbunde, 7 cm (fx disse her)

Chokoladeskal

300 g god mørk chokolade

Nutellamousse med knas

75 g hasselnødder, ristede og afskallede
75 g sukker
1 nip salt
150 g nutella
50 g god mørk chokolade (55 %)
3 dl piskefløde

Pynt

ca 75 g smeltet chokolade
Hasselnøddekrokant
Bærstøv
Rød skovsyre

FREMGANGSMÅDE

Chokoladeskal

Smelt og temperer chokolade (hvis tempereringen kokser, så gør det ikke noget, da de serveres frosne). Placer et stort ark bagepapir på din bordplace og silikoneformen med 6 halvkugler ovenpå. Hæld chokolade i alle hullerne og skub forsigtigt med en ske chokoladen op ad kanten. Vend nu formen på hovedet og lad den overskydende chokolade dryppe af – ryst evt formen lidt, så du får en fin tynd skal. Vend silikoneformen igen og skrab den overskydende chokolade væk med en paletkniv. Stil formen i fryseren.

OBS! Du kan sagtens gemme den overskydende chokolade til fx en brownie.

Nutellamousse med knas

Rist hasselnødderne i ovnen ved 200 grader traditionel varme i 5-7 min – indtil skallen revner. Lad dem køle let af og gnid det meste af skallen af hasselnødderne.

Hæld sukkeret i en pande og smelt sukkeret ved medium varme. Når alt sukkeret er smeltet til en gylden karamel slukkes der for varmen. Tilsæt hasselnødderne og et nip salt og rør det hele godt sammen. Hæld hasselnødderne ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af. Hak herefter krokanten groft med en savtakket kniv. Vej 50 g krokant af til moussen – gem resten til pynt.

Hak chokoladen groft og smelt chokolade og nutella over vandbad. Pisk 2,25 dl af fløden til let flødeskum og stil det i køleskabet. Varm den sidste 0,75 dl af fløden op til lige under kogepunktet og hæld det over den smeltede nutella – rør grundigt fra midten af skålen til massen samler sig til en blank ganache. Tjek at temperaturen er omkring de 45 grader – ellers varm den forsigtigt over vandbad. Vend flødeskummet i ganachen, lidt efter lidt – forsigtigt, men hurtigt. Vend til sidst hasselnøddekrokanten i moussen.

Hæld moussen i chokoladeskallerne (som stadig sidder i formen) – helt op til kanten. Sæt bomberne på frys i minimum 12 timer.

Anretning og pynt

Tag bomberne ud af fryseren ca 15-30 min før servering – det passer ca med den tid det taget at anrette og pynter desserterne.

Skub forsigtigt halvkuglerne ud af silikoneformen og placer dem på en vaffelbund. Placer alle bomberne på et stort stykke bagepapir og pynt med smeltet chokolade (enten i en sprøjtepose med et meget lille hul eller et kornet af bagepapir). Løft forsigtigt bomberne over på hver sin tallerken og pynt med bærstøv, ekstra hasselnøddekrokant og rød skovsyre.

Sørg for ikke at lade bomberne stå for længe ved stuetemperatur inden servering – maks 20-30 min!

nutella mousse

Indlægget indeholder affiliatelinks!


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *