Islagkage med kirsebær og brownie bund

Ris a la mande kage med brunkagebund og passionsfrugt


ris a la mande kage

Ris a la mande – som kage. Ja det lyder måske lidt underligt men ikke desto mindre er det ret så lækkert – og en lidt flottere måde at servere sin ris a la mande. Denne ris a la mande kage er med en krydret brunkagebund, ris a la mande mousse med citrongræs og kardemomme og en syrlig passionsfrugt-appelsin-gélé på toppen. En lækker frisk og eksotisk version af ris a la manden.

Første gang jeg smagte en ris a la mande kage var hos søde Nip – hendes version med kirsebær er virkelig også lækker! Og lige siden har jeg leget med tanken om selv at lave en ris a la mande kage. Og jeg må sige at jeg er ret tosset med det – de friske smage fra citrongræs, passionsfrugt og appelsin passer virkelig godt til den krydrede bund og den lidt tunge ris a la mande.

Ris a la mande kagen er et godt alternativ til den traditionelle dessert. Den vil helt sikkert gøre sig godt til julefrokosten, som et smukt indslag på dessertbordet.

God mandag og snart glædelig jul <3

risalamande kage


INGREDIENSER (10 portioner)

Brunkagebund

200 g brunkager
75 g smeltet smør

Risengrød

100 g grødris
1,25 dl vand
5 dl sødmælk
6 kardemommekapsler
1 stængel citrongræs, halveret og skåret i lange stykker ( så store at de kan fiskes op igen)
1,5 vaniljestang
1 spsk sukker

Ris a la mande mousse

Hele portionen af risengrød (ca 350 g)
1,5 spsk citronsaft
100 g sukker
3,5 blade husblas
4 dl piskefløde
75 g smuttede mandler, grofthakket

Passionsfrugt-appelsin-gelé

120 g passionsfrugtkød (ca 5 passionsfrugter)
100 g appelsinsaft (ca 2 appelsiner)
25 g sukker
2 blade husblas

FREMGANGSMÅDE

Brunkagebund

Blend brunkagerne helt fint i en minihakker. Smelt smørret og bland det sammen med brunkagerne. For en 20 cm springform med bagepapir i bunden og kageplast langs siderne. Pres brunkageblandingen ud i formen, så den er jævn. Stil bunden på køl.

Risengrød

Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde, skru ned til medium varme og kog det under omrøring i et par minutter. Hæld mælk og de øvrige ingredienser til grøden i gryden og bring det i kog. Skru ned til svag varme og lad grøden småkage i ca 30 min – rør i grøden jævnligt.

Når grøden er færdigkogt kan du enten køle den af og gemme den til næste dag, eller du kan fortsætte direkte med moussen.

Ris a la mande mousse

Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i ca 10 min. Hvis grøden er kølet af varmes den forsigtigt op igen, og sukker og citronsaft røre ud i grøden. Hæld den udblødte husblas i grøden og rør det sammen, så husblassen smelter ud i grøden. Lad grøden svale til stuetemperatur.

Pisk fløden til et let skum, og vend forsigtigt fløden – lidt ad gangen – i den afkølede risengrød. Vend til sidst de grofthakkede mandler i moussen, og hæld moussen ovenpå brunkagebunden i springformen. Sæt kagen på køl i minimum 4 timer.

Passionsfrugt-appelsin-gelé

Læs husblas i blød i rigeligt koldt vand i ca 10 min. Varm passionfrugtkød, sukker og appelsinsaft op i en gryde, og pres det igennem en finmasket si, så du kun får saften. Hæld husblassen i skålen med den varme saft og lad det smelte sammen. Lad blandingen svale til stuetemperatur.

Tag kagen ud af køleskabet og hæld forsigtigt (hæld evt. ned på bagsiden af en ske) géléen ud over kagen, og stil kagen tilbage på køl i minimum 1 time.

Pynt kagen som du har lyst – evt med marengstoppe og pistaciekerner som her.

julekage

Nogle af produkterne er sponsoreret af Karen Volf!


   

6 kommentarer

 • Tina

  Hej.Vil gerne prøve at lave denne kage, men er i tvivl om, hvad jeg skal gøre med kardemonnekapslerne? Skal de i hele og fiskes op ligesom citrongræsset eller hvad skal jeg gøre ved dem? Vh. Tina

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mimi Hansen

  Den lyder rigtig god. Hvordan mon resultatet er hvis man laver den dagen i forvejen og så sætter den i køleskabet til næste dag?
  Venlige hilsner MH
  (Mimi Hansen)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pilen

   Kære Mimi. Det kan du sagtens – så længe den ikke står alt for mange dage i køleskabet, da bunden så godt kan blive blød 🙂

   søde hilsner, Camilla

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • irene

  Den er en rigtig kanon ide. Den her skal jeg prøve. Ser super lækkert ud 👍

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pilen

   Tusind tak Irene – det glæder mig at høre. Håber den bringer glæde <3

   Knus, Pilen

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Islagkage med kirsebær og brownie bund