Kæmpe kanelsnegl med kardemomme


kæmpe kanelsnegl

Onsdagssneglen er tilbage – denne gang i en forvokset udgave med ekstra remonce, kanel og kardemomme. Om det er en kæmpe kanelsnegl eller en kanelsneglekage ved jeg ikke – den kan vist gå under begge kategorier. Uanset, så er det en af de allerbedste kanelsnegle jeg nogensinde har bagt – og smagt. Den er SÅ lækker, svampet og fyldt med rigelig remonce med kanel og knuste kardemommefrø.

Der bliver to kæmpe kanelsnegle af opskriften, som kan mætte 10-12 kageglade personer. De er allerbedst friskbagte – men faktisk stadig lækre og svampede dagen efter. Helt sikkert på grund af den store mængde remonce.

Remoncen er fyldt med både kanel og kardemomme. Og her er det altså vigtigt at bruge knuste kardemommefrø – og ikke pulver. Knuste kardemommefrø giver en helt anden smag end pulveret, og jeg vil næsten vove at påstå at det er kardemommefrøene der tager kanelsneglen her til nye højder.

Og nu stopper jeg også med at snakke godt om denne kæmpe kanelsnegl – for nu er det vidst på tide at i smutter i køkkenet og bager et par stykker selv. Jeg garanterer at de vil vække glæde og jubeldans hos de heldige der får lov til at smage <3

God onsdag og søde hilsner,
Pilen

kanelsneglekage


INGREDIENSER (10-12 pers)

Dej

25 g gær
2 æg
1,5 dl sødmælk
2 spsk sukker
1/2 tsk salt
1 tsk kardemomme
400 g hvedemel
100 g blødt smør, i tern

Remonce

50 g brun farin
150 g rørsukker
200 g blødt smør
1,5 spsk kanel
1 spsk knuste kardemommefrø

Pynt

flormelis + vand
usaltede pistacienødder

FREMGANGSMÅDE

Dej

Lun mælken og rør gæret ud i mælken sammen med sukker. Rør æggene i blandingen og tilsæt halvdelen af melet. Rør det hele godt sammen og tilsæt herefter kardemomme, salt og det resterende mel. Ælt dejen i ca 5 min og tilsæt herefter smørret. Ælt videre i 5 min, så smørret bliver inkorporeret i dejen. Lad dejen hæve i 45 min ved stuetemperatur.

Remonce

Rør alle ingredienserne til remoncen sammen med et piskeris. Lad det stå ved stuetemperatur indtil det skal bruges.

Slå dejen sammen og rul den ud til et stort rektangel (70* 25 cm), og smør remoncen ud på dejen. Fold dejen ind over sig selv på det lange led, så du har 3 lag. Skær dejen over på langs så du har 2 lange rektangler og skær så hver del over igen på langs, men lad enderne hænge sammen i den ene ende.

For 2 springforme (22 cm) med bagepapir i bunden og smør på siderne, og sno nu hver dejstrimmel til en stor spiral i hver springform. Start fra midten, og sørg for at åbningen med remonce ligger opad. Lad sneglene efterhæve i 30 min. Bag kanelsneglene ved 200 grader i ca 15 min – til de er gyldne på toppen. Lad dem køle af.

Rør en tyk glasur sammen af flormelis og vand, og fyld glasuren i en sprøjtepoe med en lille rund tylle. Sprøjt glasuren ud på kanelsneglene i en spiral og drys med hakkede usaltede pistacienødder.

kanelsnegl med kardemomme 


1Pingbacks & Trackbacks on Kæmpe kanelsnegl med kardemomme

  1. […] nogle nye favoritter i Pilens Køkken – her kan jeg nævne den klassiske jordbærtærte, kæmpe kanelsneglen, den lækreste hasselnøddetærte med mælkechokolade, de famøse luksus træstammer, hjemmelavede […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *