Vaniljeis med romkugle surprise


romkugle is

Selvom det er efterår og koldt udenfor, så afholder det altså ikke os fra at spise is herhjemme. Og det var faktisk Jonas’s is-craving der udløste idéen til at lave denne her lækre is med romkugle surpise. Ja du hørte rigtigt – IS MED ROMKUGLE! Lækker blød vaniljeis med store stykker romkugle masse – og så lige et drys frysetørrede hindbær på toppen. Så er der ren og skær is-lykke <3

Hvis du har været igang med at lave romkugler eller hjemmelavede træstammer – ja så gemmer man bare resterne i fryseren, skærer det ud i små tern, og propper det i en lækker hjemmelavet vaniljeprikket is. Okay, mindre kan også gøre det. Står du uden ismaskine, og orker du ikke lige at kaste dig ud i projekt hjemmelavet is – så køber du bare en god vaniljeis og blander den med små stykker romkugle. Og så lige en tur i fryseren igen.

Hvis du er typen der snildt kan spise en bøtte Ben & Jerrys cookie dough is, og har du måske en lille svaghed for romkugler, snøfler, studenterbrød eller andet i den dur – ja så er jeg ret sikker på at vi har en vinder her.

Denne is kan virkelig redde enhver chokolade- eller is-craving. Og så er det bare sådan en is man gerne bliver ved med at spise. Indtil der ikke er mere i bøtten. Så sørg lige for at der er andre hjemme når du laver den – ellers giver det måske lidt ondt i maven. Medmindre du har lidt bedre selvbeherskelse end mig.

Lav isen til dig selv, din kæreste, din familie og dine veninder – jeg er sikker på at den vil bringe glæde, jubel og stille enhver dessertmund tilfreds.

God torsdag og iskrammer herfra <3

Hvis i laver denne eller andre af mine opskrifter så brug endelig #pilenskøkken – så bliver jeg virkelig glad indeni. Og jeg vil så gerne se alle jeres lækre kreationer!


hjemmelavet vaniljeis


INGREDIENSER (ca 1 liter)

175 g rørsukker
1 vaniljestang
4 dl sødmælk
2,5 dl piskefløde
200 g frossen romkuglemasse
frysetørret hindbær

FREMGANGSMÅDE

Start med at skære den frosne romkuglemasse i grove tern og sæt dem tilbage i fryseren.

Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas dem sammen med lidt sukker. Hæld sukker, vanilje, sødmælk og piskefløde i en skål og rør rundt indtil sukkerkornene er opløst – det kan godt tage nogle minutter. Hæld isen i en ismaskine og frys isen indtil den er færdig. Hæld isen i en form (evt en rugbrødsform) og hæld romkuglestykkerne oveni. Kør en ske igennem, så romkugle stykkerne bliver fordelt i isen. Sæt isen i fryseren til den har sat sig helt – minimum 3 timer.

Drys isen med frysetørrede hindbær, eller server den med friske hindbær eller hindbærcoulis. Velbekomme <3

is med romkugleTip! Du kan også købe en vaniljeis, røre den blød og blande romkugle stykker i. Frys isen ned igen indtil den er fast i konsistensen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *