Luksus træstammer med rom

Vaniljeis med romkugle surprise

[line]

romkugle is

Selvom det er efterår og koldt udenfor, så afholder det altså ikke os fra at spise is herhjemme. Og det var faktisk Jonas’s is-craving der udløste idéen til at lave denne her lækre is med romkugle surpise. Ja du hørte rigtigt – IS MED ROMKUGLE! Lækker blød vaniljeis med store stykker romkugle masse – og så lige et drys frysetørrede hindbær på toppen. Så er der ren og skær is-lykke <3

Hvis du har været igang med at lave romkugler eller hjemmelavede træstammer – ja så gemmer man bare resterne i fryseren, skærer det ud i små tern, og propper det i en lækker hjemmelavet vaniljeprikket is. Okay, mindre kan også gøre det. Står du uden ismaskine, og orker du ikke lige at kaste dig ud i projekt hjemmelavet is – så køber du bare en god vaniljeis og blander den med små stykker romkugle. Og så lige en tur i fryseren igen.

Hvis du er typen der snildt kan spise en bøtte Ben & Jerrys cookie dough is, og har du måske en lille svaghed for romkugler, snøfler, studenterbrød eller andet i den dur – ja så er jeg ret sikker på at vi har en vinder her.

Denne is kan virkelig redde enhver chokolade- eller is-craving. Og så er det bare sådan en is man gerne bliver ved med at spise. Indtil der ikke er mere i bøtten. Så sørg lige for at der er andre hjemme når du laver den – ellers giver det måske lidt ondt i maven. Medmindre du har lidt bedre selvbeherskelse end mig.

Lav isen til dig selv, din kæreste, din familie og dine veninder – jeg er sikker på at den vil bringe glæde, jubel og stille enhver dessertmund tilfreds.

God torsdag og iskrammer herfra <3

Hvis i laver denne eller andre af mine opskrifter så brug endelig #pilenskøkken – så bliver jeg virkelig glad indeni. Og jeg vil så gerne se alle jeres lækre kreationer!

[line]

hjemmelavet vaniljeis

[line]

INGREDIENSER (ca 1 liter)

175 g rørsukker
1 vaniljestang
4 dl sødmælk
2,5 dl piskefløde
200 g frossen romkuglemasse
frysetørret hindbær

FREMGANGSMÅDE

Start med at skære den frosne romkuglemasse i grove tern og sæt dem tilbage i fryseren.

Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas dem sammen med lidt sukker. Hæld sukker, vanilje, sødmælk og piskefløde i en skål og rør rundt indtil sukkerkornene er opløst – det kan godt tage nogle minutter. Hæld isen i en ismaskine og frys isen indtil den er færdig. Hæld isen i en form (evt en rugbrødsform) og hæld romkuglestykkerne oveni. Kør en ske igennem, så romkugle stykkerne bliver fordelt i isen. Sæt isen i fryseren til den har sat sig helt – minimum 3 timer.

Drys isen med frysetørrede hindbær, eller server den med friske hindbær eller hindbærcoulis. Velbekomme <3

is med romkugleTip! Du kan også købe en vaniljeis, røre den blød og blande romkugle stykker i. Frys isen ned igen indtil den er fast i konsistensen.

[line]

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Luksus træstammer med rom