Grønkålssalat med græskar og granatæble

Juleboller med appelsin og nougat surprise

[line]

juleboller med nougat

Vi nærmer os så småt december måned, og herhjemme er der allerede godt gang i julebagerierne. I dag har jeg både bagt juleboller og æbleskiver, alt imens julemusikken har kørt for fuld skrue. Disse juleboller gemmer på marcipan, appelsinskal, kardemomme og en midte af flydende nougat. Ja, du hørte rigtigt – flydende nougat! Seriøst det er for lækkert. det er næsten lige som at få lille gave når man skærer bollen over – og med et godt lag smør på den lune bolle så er jeg altså lidt i himlen.

Oprindeligt var tanken faktisk at bollerne skulle være fyldt med små stykker nougat – ligesom chokoladeboller. Det fungerede altså bare ikke helt efter hensigten, da nougat jo smelter virkelig hurtigt, og at man derfor ikke får hele stykker af nougat. Derfor valgte jeg at pakke nougaten ind i midten af bollen – lidt ligesom med en fastelavnsbolle. Slet ikke nogen dårlig idé skulle det vise sig.

Bollerne bringer helt sikkert glæde ved både morgenbordet, eftermiddagskaffen eller bare når man lige har lyst til noget sødt og lækkert. De kan spises både som de er – men det smager altså noget så godt med smør på sådan en nybagt bolle. Især sammen med den flydende nougat. Haps.

Bag bollerne når der skal skrues lidt ekstra op for julehyggen, og glæd dine kære med en lækker lille nougat surprise <3

juleboller

[line]

INGREDIENSER (12 stk)

25 g gær
2,5 dl sødmælk
1 spsk sukker
2 æg
550 g god hvedemel
75 g fintrevet marcipan
fintrevet skal af 1,5 øko appelsin
1 tsk kardemomme
1 tsk salt
125 g blødt smør, i små tern
150 g god nougat (fx Summerbird eller Valrhona)
1 æg til pensling
25 g hasselnødder, grofthakket
perlesukker

FREMGANGSMÅDE

Skær nougaten i 12 lige store firkanter og læg dem i fryseren.

Lun mælken til den er fingervarm og rør sukker og gær ud i mælken. Tilsæt æg og halvdelen af hvedemelet og rør det sammen til der ikke er nogen klumper. Tilsæt appelsin, marcipan, kardemomme og salt og rør det ud i dejen. Tilsæt resten af hvedemelet lidt efter lidt mens der æltes og ælt dejen i ca 5 min. Tilsæt til sidst smør og ælt dejen godt igennem – ca yderligere 5 min. Hæld dejen i en meldrysset skål og lad den hæve ca 1 time ved stuetemperatur – til den er dobbelt størrelse.

Hæld dejen ud på en bordplade og del dejen i 12 lige store stykker. Pak et stykke frossen nougat ind i hver dejklump (her må dejen godt være lidt klistret da den så er lettere at lukke), og rul dem til runde boller. Placer bollerne på to bageplader beklædt med bagepapir. Dæk bollerne med et viskestykker og lad dem efterhæve ved stuetemperatur i ca 45 min.

Pensl bollerne med æg og drys med hakkede hasselnødder og perlesukker. Bag dem ved 200 grader traditionel ovn i 15-20 min indtil de er gyldne. Hold øje med dem – der er stor forskel på ovne.

Lad bollerne køle let inden de nydes som de er eller med smør. Velbekomme <3

juleboller med marcipan

[line]

   

2 kommentarer

 • Pia Christiansen

  WAUW de boller lyder sørme godt nok lækre, dem tror jeg lige jeg skal prøve.. Men kan jeg ikke godt bytte nougat ud med mælkechokolade, da manden min ikke kan li’ nougat??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pilenskoekken

   Kære Pia

   Du kan sagtens udskifte nougaten med mælkechokolade – det er jeg sikker på smager dejligt! Håber de gør manden og resten af familien glade <3

   Søde Hilsner,
   Camilla

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grønkålssalat med græskar og granatæble