Nordisk pizza med kartoffel og grønkål


hjemmelavet pizza

Pizza er en evig favorit herhjemme – især fordi fyldet kan varieres i en uendelighed, og fordi man kan lave både bund og fyld lige som man bedst kan lide det. Og så er det heldigvis virkelig nemt at lave en sprød og lækker pizza selv. Denne nordiske pizza er smurt med hvidløgsolie og toppet med tynde kartoffelskiver, en lækker oksespegepølse, rosmarin, Arla Essens Digekrone ost, grønkål og tomat. Virkelig en lækker og smagfuld kombination!

Jeg holder mig helst fra alt hvad der hedder skinkestrimler og revet ost fra pose – det har altså ikke noget med pizza at gøre. Nej brug hellere en god bøffelmozzarella, og en god fast ost til at rive over pizzaen efter den er bagt. Så får du altså det bedste resultat.

Hold det simpelt, og lad ikke fyldet veje for meget. Ellers bliver bunden bare våd og slatten. Og det har jo ikke meget med pizza at gøre. Herhjemme skal bunden helst være lækker sprød og fyldt med store luftbobler – så det knaser dejligt når man spiser skorpen.

Jeg foretrækker at lave min pizzadej dagen før, så den kan hæve i køleskabet natten over og udvikle noget smag. Har du pludselig en akut pizzatrang og kan ikke vente til næste dag kan du undlade at hæve den i køleskabet, men i stedet lad den hæve 1-1,5 time på køkkenbordet.

Fyldet kan selvfølgelig varieres alt efter hvad du har i køleskabet – men prøv lige denne her kombi en eller anden gang. Den er SÅ god, og så smager den virkelig bare af noget.

God snarlig weekend til jer alle <3

pizzaopskrift


INGREDIENSER (4 pers)

Pizzabund

3 dl koldt vand
15 g gær
1 tsk sukker
8 g salt
250 g fint durummel
200 g tipo 00 hvedemel
2 spsk olivenolie

Fyld

1 dl olivenolie
2 fed hvidløg
2 store bagekartofler
1 håndfuld frisk rosmarin
1 bøffelmozzarella, skåret i mindre stykker
125 g god oksespegepølse, skåret i tynde skiver
200 g god fast ost (fx Digekrone fra Arla Essens)
1 stor stængel grønkål, fintsnittet
100 g cherrytomater i halve

FREMGANGSMÅDE

Pizzabund

Hæld vand og sukker i en skål og rør gæren ud i vandet. Tilsæt durummel og rør det ud i vandet til der ikke er nogen klumper. Tilsæt olivenolie og salt og rør det ud i dejen. Hæld hvedemel i dejen lidt efter lidt imens den æltes – når alt melet er tilsæt æltes dejen i ca 10 min til den har en flot glat overflade. Hæld dejen i skål smurt med olie og stil den til hævning i køleskabet natten over.

Hæld dejen ud på en bordplade drysset med durummel, og del dejen i 4. Saml hver dejklump til en rund kugle ved at skubbe dejen ind under sig selv. Rul hver dejkugle i durummel og sæt dem til efterhævning i ca 1,5 time ved stuetemperatur. Tag en kugle af gangen og skiftevis stræk og rul den ud til en rund tynd cirkel. Pas på ikke at rulle alle luftboblerne ud af dejen og prøv så vidt muligt at strække den ud med hænderne. Gentag med alle 4 kugler.

Fyld

Snit bagekartoflerne tyndt på et mandolinjern. Bland olivenolie med 2 fed presset hvidløg, og pensl det ud på bundene. Fordel bøffelmozzarella på bundende og læg herefter kartoffelskiver ovenpå. Drys med rosmarin og fordel oksespegepølsen på pizzaerne. Bag én bund ad gangen i ca 12 min ved 250 grader traditionel ovn. Sørg for at placere pizzaerne i bunden af ovnen på en varm bageplade. Når pizzaen er bagt rives den faste ost udover pizzaen og der toppes med fintsnittet grøntkål, cherrytomater, flagesalt og friskkværnet peber. Velbekomme!

nordisk pizzaTip! Pizzaen kan også laves vegetarisk uden oksespegepølsen – det smager også dejligt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *