Kefir panna cotta med granatæble og dulcey


     kefir panna cotta

I sidste uge lavede og spiste jeg intet mindre end 3 forskellige slags panna cotta, og jeg er virkelig begejstret for den lækre italienske dessertklassiker. Jeg lavede både dulcey panna cotta, mælkechokolade panna cotta og sidst men ikke mindst denne friske vaniljeprikkede kefir panna cotta med granatæble og dulcey. Den smager dejligt af koldskål, og så kan man snildt spise 2 (eller flere) portioner, da den ikke er så tung.

Jeg har brugt kefir fra Arla Essens, og jeg er helt vild med den syrlige smag og den perlende fornemmelse den har på tungen. Jeg både drikker det og spise det til morgenmad – og nu bruger jeg det altså også i dessert. Det er bare virkelig lækkert og jeg er ret så begejstret for produktet og dets mange anvendelsesmuligheder.

I denne panna cotta er kefiren blandet med fløde og stivnet med husblas, men panna cottaen er stadig dejlig blød og smelter på tungen. Den får lige et frisk pust af de syrlige granatæbler og den søde dulcey chokolade. Haps!

Desserten er virkelig hurtig og let at lave – perfekt som den søde afslutning på middagen når der kommer gæster. Eller hvis du bare trænger til lidt selvforkælelse i form af en lækker dessert.

koldskåls panna cotta


INGREDIENSER (6 portioner)

2,5 blad husblas
kornene fra 1 vaniljestang
75 g sukker
2,5 dl piskefløde
3 dl kefir
1 spsk citronsaft
granatæblekerner af ca 1/4 granatæble
20 g dulcey chokolade (eller karamelliseret hvid chokolade)

FREMGANGSMÅDE

Sæt husblas i blød i rigeligt koldt vand. Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt sukker. Kom sukker, vaniljekorn og piskefløde i en gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen og hæld blandingen i en skål. Vrid husblassen fri for vand og hæld den i flødeblandingen så den smelter. Hæld kefir i flødeblandingen under omrøring og tilsæt til sidst citronsaft og rør det hele sammen til en ensartet blanding. Fordel blandingen i 6 portionsglas og sæt dem på køl i minimum 4 timer.

Pynt panna cotta’erne med grofthakket dulcey og granatæblekerner inden servering. Velbekomme!

kefir panna cotta


3 Comments on Kefir panna cotta med granatæble og dulcey

 1. Katrine
  12/02/2020 at 16:31 (6 måneder ago)

  Hej – kan panna cotta med kefir laves en dag i forvejen? 🙂

  Svar
  • pilenskoekken90
   09/03/2020 at 19:13 (5 måneder ago)

   ja sagtens <3

   Svar

1Pingbacks & Trackbacks on Kefir panna cotta med granatæble og dulcey

 1. […] jeg et gavekort til Arla Unika butikkerne for mit bud på kefir panna cotta. Så skal der spises lækker ost – […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *