Dulcey panna cotta med friske bær


dulcey panna cotta

Dulcey panna cotta med friske bær er en fantastisk lækker og nem dessert, der virkelig vil imponere gæsterne – på trods af at du kun har brugt 10 min i køkkenet. Panna cotta er en italiensk dessert der baseres på kogt fløde – i denne udgave har jeg tilsat min yndlings dulcey chokolade. Dulcey chokoladen er lækker karamelsød og passer skønt til denne enkle dessert sammen med et par friske hindbær.

Hvis du skal lave en hurtig men lækker dessert, så foreslår jeg at du laver denne dulcey panna cotta – den tager kun 10 min at røre sammen, og så er der ellers kun tilbage at vente på at den har sat sig indtil den skal serveres. Det er italiensk mad når det er bedst.

Jeg drømmer om snarest at lave panna cotta igen – både med dulcey, med mælkechokolade og i en lækker syrlig udgave med citron. Indtil videre vil jeg stikke skeen i den sidste af disse herligheder og drømme om endnu flere lækre desserter.

panna cotta opskrift


INGREDIENSER (4 PERS)

130 g dulcey chokolade
350 ml piskefløde
1 spsk sukker
1 ½ blad husblas
kornene af 1/2 vaniljestang
12 friske hindbær
hindbærstøv, pistaciekerner, skovsyre

FREMGANGSMÅDE

Læg husblassen i blød i koldt vand, og hak chokoladen fint og hæld den i en skål. Kom piskefløde, sukker og vaniljekorn i en gryde og bring det i kog. Tag fløden af varmen og hæld den hakkede chokolade i gryden og rør rundt. Vrid husblassen for vand og hæld den i fløden og lad det smelte sammen til en ensartet blanding. Fordel blandingen i 4 glas (ca 1 dl pr glas) og stil dem på køl i minimum 3-4 timer. Pynt panna cotta’erne med friske hindbær og eventuelt hindbærstøv, skovsyre og salte pistaciekerner – alt efter hvad du har i køkkenskabet.

panna cotta


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *