Kanelsneglekage med vaniljecreme


kanelsneglekage

Et forsøg på et lave kanelgifler resulterede i en bageplade smurt ind i remonce og kagecreme, samt gifler der var så flade som en pandekage. Jovist de smagte godt, men kønne så de altså ikke ud! Det resulterede dog i at jeg brugte den sidste halvdel af dejen til at lave denne kanelsneglekage, som både smagte fantastisk og så lækker ud.

Kanelsneglekagen er fyldt med lækker remonce og vaniljecreme, og toppet med en god mørk chokolade. Hvis du endnu ikke har prøvet at komme hjemmelavet vaniljecreme i dine kanelsnegle, så lover jeg at det er ved at være på tide. For det smager simpelthen SÅ godt – og så bliver sneglene lige lidt ekstra snaskede.

kanelsneglekage

De der kanelgifler – dem har jeg ikke helt givet op på endnu. Selvom jeg ikke er verdens mest tålmodige menneske. Til gengæld er jeg altså fan af kanelsneglekagen, hvor de bliver bagt i en form. Der er noget hyggeligt over at sidde og brække kanelsneglene af, og så er det mega smart at der ikke er noget fyld der kan sejle væk. For det er jo ligesom fyldet der er det vigtigste hvis du spørger mig.

Hvis du er mere til glasur kan du sagtens toppe kagen med det, men jeg synes altså at den mørke chokolade passer virkelig godt til de søde snegle. Og hvis der er mulighed for at snige noget chokolade ind i en kage, så er jeg altså den første til at gribe den mulighed.

Kanelsneglekagen skal helst spises nybagt, da den er allerbedst lun. Du kan dog med fordel gøre både vaniljecreme og remonce klar i forvejen, så er det ikke så tidskrævende. God søndag, og god fornøjelse med kagebagningen.

kanelsneglekage


INGREDIENSER (2 kager)

Vaniljecreme

4 dl sødmælk
3 spsk sukker
1 vaniljestang
3 æggeblommer
30 g maizena

Remonce

100 g brun farin
100 g sukker
200 g blødt smør
4 tsk kanel

Gærdej

40 g gær
2,5 dl sødmælk
2 æg
3 spsk sukker
1 tsk kardemomme
½ tsk salt
600 g hvedemel
75 g blødt smør

Pynt

1 æg til pensling
50 g mørk chokolade
evt lidt finthakket pistacie

FREMGANGSMÅDE

Vaniljecreme

Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Hæld vaniljekorn, vaniljestang og det meste af sødmælken i en gryde. I en skål piskes æggeblommer, sukker, maizena og en smule af mælken til en ensartet masse. Varm mælken op til lige under kogepunktet, hvorefter du hælder mælken over æggemassen under omrøring. Hæld det tilbage i gryden og varm cremen op ved jævn varme indtil det begynder at tykne. Pisk hele tiden i cremen og varm den yderligere ca 1 min. Tag cremen af varmen og læg straks et stykke husholdningsfilm tæt ned til cremen så der ikke dannes kondens. Sæt cremen på køl i mindst 1 time til den er kold. Pisk cremen igennem inden brug.

Remonce

Rør alle ingredienserne til remoncen godt sammen.

Gærdej

Lun mælken og rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, salt, kardemomme og halvdelen af hvedemelet og rør det sammen. Tilsæt de 2 æg og rør dem ud i dejen. Tilsæt ca halvdelen af den resterende hvedemel sammen med det bløde smør. Tilsæt den resterende hvedemel lidt efter lidt til du har en sammenhængende men stadig let klistret dej. Ælt dejen i ca 10 min. Stil den overdækket til hævning et lunt sted i ca 1 time ? indtil den er hævet til dobbelt størrelse.

Del dejen i 2, og rul hver del ud til et rektangel ca 25 * 40 cm. Smør først alt remoncen ud på hvert dejstykke, og derefter den piskede vaniljecreme. Rul dejen sammen på langs, så du har to aflange stykker.  Skær sneglene i ca 3 cm bredde, så der bliver ca 24 snegle i alt ? brug ikke enderne, men bag dem evt på bagepladen ved siden af, så de ikke går til spilde. Fordel de 24 snegle i to store springforme (ca 28 cm) og tryk dem let flade ? de behøves ikke røre hinanden. Lad kanelsneglene efterhæve i ca 30 min. Pensl sneglene med sammenpisket æg, og bag kagerne i ca 15 min ved 200 grader traditionel ovn til de er gyldne på toppen. Køl kagerne let af og pynt med lidt smeltet mørk chokolade.

Server kanelsneglene mens de stadig er lune.

  kanelsnegle


2 Comments on Kanelsneglekage med vaniljecreme

  • Pilenskoekken
   20/11/2016 at 17:56 (4 år ago)

   Tusind tak Christine, den smagte også virkelig lækkert. Så også lige din version – den så godt nok også dejlig ud! 🙂

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *