Blåbærtærte med hvid chokolade og lime


blåbærtærte

Blåbærtærte med lækker og sprød mørdejsbund, blød mandelmasse, store stykker sød hvid chokolade, frisk lime og søde blåbær. En perfekt sensommertærte i mine øjne.

Igen havde jeg køleskabet fyldt med søde blåbær der bare kaldte på at blive forenet i en lækker kage. Så jeg tog den nemme løsning – jeg brugte simpelthen bare opskriften på min blommetærte med frangipane og mørk chokolade, og skiftede blommerne og den mørke chokolade ud med blåbær, hvid chokolade og lime. Og resultatet smagte helt fantastisk – hvilket også resulterede i en blåbærtærte der forsvandt lige så hurtigt som den blev til.

Blåbær, hvid chokolade og lime er en klassisk kombination der næsten ikke kan gå galt. Og når det forenes med en lækker frangipane masse, så er det altså bare lidt for lækkert. Perfekt til det dejlige sensommervejr vi har haft den seneste uge tid – eller til de lidt koldere dage, hvor lun tærte bare er det eneste rigtige at spise.

Jeg foreslår at du serverer blåbærtærten lun med en god vaniljeprikket is eller cremefraiche. Ellers smager den også virkelig lækkert iskold fra køleskabet – det er afprøvet med stor succes.

God fornøjelse med kagebagningen – og kagespisningen!

tærte med blåbær


INGREDIENSER

Mørdej

170 g hvedemel
70 g flormelis
90 g koldt smør
1 æggeblomme
1 spsk koldt vand

Tærtefyld

80 g mandler
80 g blødt smør
60 g sukker
1 stort æg
fintrevet skal af 2 lime
saft af 1 lime
60 g hvid chokolade, grofthakket
200 g friske blåbær
1 tsk sukker
15 g mandelflager

FREMGANGSMÅDE

Mørdej

Bland mel og flormelis i en skål. Tilsæt smør i små tern, og smuldr det mellem fingrene. Tilsæt æggeblomme og vand og saml dejen hurtigt med hænderne. Lad dejen hvile på køl i ca. 1 time. Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir og flyt forsigtigt dejen over i en tærteform (ca. 26 cm). Prik bunden med en gaffel og forbag bunden i ca 10 min ved 200 grader alm ovn.

Tærtefyld

Blend mandlerne til helt fin mandelmel. Pisk smør og sukker til en ensartet masse. Tilsæt ægget og pisk blandingen godt sammen. Rør mandelmel i dejen og vend til sidst limesaft, limeskal og grofthakket hvid chokolade i. Hæld dejen i den forbagte tærtebund. Fordel blåbærrene på frangipane massen og drys med sukker og mandelflager. Bag tærten ved 180 grader i 40-45 min til den er gylden. Tærten kan nydes både lun og kold.

frangipane tærte


7 Comments on Blåbærtærte med hvid chokolade og lime

 1. Anne Maya
  10/11/2017 at 10:48 (2 år ago)

  Hej:)

  hvilken tærteform bruger du ?

  Svar
 2. Anne Maya
  10/11/2017 at 10:49 (2 år ago)

  Hej 🙂
  Hvilken tærteform/fad bager du med?

  Svar
  • Pilen
   10/11/2017 at 18:17 (2 år ago)

   Jeg bruger en perforeret tærtering fra Valrhona – de kan købes hos Kunst og Køkkentøj 🙂

   Svar
   • Anne maya
    10/11/2017 at 23:14 (2 år ago)

    Tak, den vil jeg kigge på. Fik vidst lige sendt mit spørgsmål afsted to gange 🙄🙄 Tak for din opskrift på squashkage, den har vi nydt i aften, mums.

    Svar
 3. Sara
  06/05/2018 at 22:02 (1 år ago)

  Hej

  Kan man bruge frosne bær? 🙂

  Svar
  • Pilen
   07/05/2018 at 09:49 (1 år ago)

   Kære Sara. Det kan du sagtens – men den skal muligvis bages lidt længere, da de frosne bær typisk gør bageprocessen lidt langsommere <3

   Svar
   • Sara
    07/05/2018 at 10:38 (1 år ago)

    Super, tak for svaret🙏🏻 Den vil jeg prøve at gå i gang med😊

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *