Bygotto med spidskål og ristede kikærter

Blåbærkage med kokos og hvid chokolade

blåbærkageBlåbærkage med kokos og hvid chokolade er en af de bedre skærekager jeg endnu har smagt. Det er ellers ikke noget jeg gør mig særlig meget i – jeg har nemlig lidt en svaghed for tunge og snaskede kager. Men blåbærkagen her – ja det er en anden sag. Den er lækker saftig, og skal helst nydes samme dag, da den er allerbedst lun med en god cremefraiche til.

Kagen blev til da jeg havde et køleskab fyldt med blåbær – og når ens kæreste ikke er så tosset med friske blåbær, så kan det godt blive en udfordring at komme igennem dem alle selv. Så derfor blev løsningen selvfølgelig en blåbærkage – og kombinationen med kokos, hvid chokolade og citron er altså virkelig lækker. Her snakker vi altså om en skærekage der virkelig tager kegler – haps!

Hvis du ligesom os herhjemme kun er to og ikke kan nå at spise kagen samme dag, så er det også testet lige at lune kagen lidt i ovnen dagen efter. Så er det nææææsten som at spise nybagt kage igen.

Hvis du også ligger inde med en ekstra bakke blåbær – eller bare har lyst til kage – så skynd dig at smække sådan en sag her sammen. Så er der lækker lun kage på ingen tid.

kokoskage

[line]

INGREDIENSER (10 stykker)

vaniljekorn fra 1 vaniljestang
175 g sukker
3 æg
175 g smør
175 g hvedemel
1 tsk bagepulver
50 g kokosmel
1 dl mælk
skal og saft fra 1 øko citron
80 g grofthakket hvid chokolade
200 g friske blåbær

FREMGANGSMÅDE

Pisk vaniljekorn, sukker og æg til det er lyst og luftigt. Smelt smørret ved svag varme i en gryde. Vend smørret i æggemassen. Bland hvedemel, kokosmel og bagepulver, og sigt skiftevis de tørre ingredienser og mælken i dejen mens det vendes godt sammen. Vend til sidst citronsaft og skal samt halvdelen af den hvide chokolade i dejen, og hæld dejen i en kvadratisk form (ca 22*22 cm) foret med bagepapir. Fordel blåbær og den resterende chokolade på toppen af kagen, og bag kagen i ca 30-35 min ved 180 grader traditionel ovn. Tjek med en pind at kagen er færdig.

Nyd kagen lun – gerne med cremefraiche, vaniljeis eller flødeskum.

blåbærkage

[line]

   

4 kommentarer

 • Nicoline

  Jeg bagte din kage sidste weekend og den var en kæmpe succes. Vi spiste den lun, men den var mindst ligeså god efter en nat i køleskabet 🙂 Tak for skønne opskrifter!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pilen

   Kære Nicoline – hvor er det dejligt at høre! Selv tak fordi du følger med <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jenny

  Nu har min mor en svaghed for to ud af tre ting i kagen, så næste gang hun skal have en kage..

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bygotto med spidskål og ristede kikærter