Spaghetti carbonara - den bedste opskrift

Lakridskage med hvid chokolade og hindbærmousse

mandelkage

Lakridskage fyldt med store stykker hvid chokolade, mandelmel og toppet med moussebomber af en lækker syrlig hindbærmousse. Kagen både smager fantastisk og er smuk at se på med moussebomberne og alle de friske bær på toppen. Lakrids, hvid chokolade og hindbær er altid en sikker vinder, og en kombination jeg aldrig bliver træt af.

Kagen er super nem at lave, og du kan med fordel lave kagen i god tid, da den kun bliver bedre af at stå og sætte sig på køl. Har du ikke kuppelforme i silikone, kan du sagtens støbe kagen med mousse på toppen og pynte den med friske bær.

Selve kagen er virkelig simpel og den er lavet med hjemmelavet mandelmel, som giver en lækker sej konsistens og lidt bid til kagen. Jeg har lavet bunden flere gange, og den er også lækker i sig selv. Så hvis du ikke lige har tid til at lave mousse, så snyd ikke dig selv for lakridskagen, men spis den som den er eller top med en bunke af dine yndlingsbær.

lakridskage

INGREDIENSER (22 cm springform)

Lakridskage

150 g mandler
150 g sukker
150 g blødt smør
2 tsk rålakrids (RAW liquorice powder fra Johan Bülow)
3 æg
25 g hvedemel
75 g hvid chokolade, grofthakket

Hindbærmousse

400 g hindbær
4 blade husblas
90 g sukker
1 vaniljestang
Saft fra 1,5 citron
3,5 dl piskefløde
200 g græsk yoghurt 10 %

Pynt

friske hindbær, ribs og solbær
rålakrids
skovsyre

FREMGANGSMÅDE

Lakridskage

Blend mandlerne helt fint til mandelmel. Pisk smør, sukker og rålakrids til det er blandet godt sammen. Tilsæt æg, et ad gangen, mens der piskes indtil blandingen er lys og luftig. Vend mandelmel og hvedemel i dejen – og vend til sidst den hvide chokolade i. For en springform (22 cm) med bagepapir i bunden og hæld dejen heri. Bag kagen ved 180 grader traditionel ovn i ca. 30 min. Lad kagen køle helt af i køleskabet før den pyntes.

Hindbærmousse

Læg husblas i blød i koldt vand i minimum 10 min. Kog hindbær, citronsaft, sukker og vaniljekorn + stang op i en gryde til det er gennemvarmt. Fisk vaniljestangen op og blend med en stavblender. Si hindbærmassen, så kornene bliver sorteret fra. Hæld hindbærpuréen tilbage i gryden og varm den op. Tag gryden af varmen, vrid husblassen fri for vand og smelt husblassen i den varme hindbærpuré. Hæld det hele i en skål og lad det svale til stuetemperatur. Pisk imens fløden til flødeskum og vend den græske yoghurt heri. Tjek at hindbærpuréen er afkølet til stuetemperatur, og vend et par skefulde flødeskum i puréen forsigtigt. Hæld herefter lidt efter lidt hindbærfløden over i skålen med flødeskum imens det vendes godt rundt med en dejskraber. Sørg for at massen er ensartet. Fordel moussen i forskellige størrelser kuppelforme i silikone. Sæt formene på frys i minimum 3 timer.

Pynt

Løsn forsigtig moussebomberne fra silikoneformene og fordel dem på toppen af kagen. Sæt kagen i køleskabet i ca 2 timer mens moussen tør op. Pynt kagen med friske bær og et ekstra drys rålakrids.

hindbærmousse

 

 

   

2 kommentarer

  • Cecilie

    Er det bare mig, eller står der ikke hvornår chokoladen skal i?
    Jeg gik dog ud fra at den bare skulle i bundet

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pilenskoekken

      Hej Cecilie

      Godt du er så skarp – den var lige misset. Det er rettet nu – det skal nemlig i bunden 🙂 Håber den blev god 🙂

      Kh
      Camilla

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spaghetti carbonara - den bedste opskrift