Den der du ved nok kage

den der du ved nok kage

Den der du ved nok kage – klassisk chokoladekage med kokostopping. Det er faktisk en helt udemærket skærekage, hvis det endelig skal være. Men som jeg også har nævnt før har jeg altså en svaghed for tunge, snaskede kager. Derfor har jeg lavet en lækker luksusudgave af “den der du ved nok kage” bestående af en chokolademazarin med en snasket kokostopping med peanuts.

Den der du ved nok kage i luksusudgave er tung og intens, og så smager den helt fantastisk. Chokolademazarinen har konsistens som en brownie med en lækker smag af marcipan. Toppingen er der rigelig af – bare fordi man aldrig må gå ned på topping.

Kagen smager bedst efter en nat i køleskabet, så det er den perfekte kage at tage med på arbejde eller i skole. Bag den om aftenen og skær den i mindre hapsere når den er helt kold.

Jeg har brugt peanuts i toppingen fordi det lige var det jeg havde liggende, men du kan i princippet bruge lige de nødder du bedst kan lide. Bare husk at tilføje et nip salt hvis du bruger usaltede nødder. Salt og chokolade er nemlig et fremragende makkerpar.

chokoladekageINGREDIENSER (20*20 cm)

Chokolademazarin

150 g marcipan
150 g sukker
150 g blødt smør
3 æg
90 g hvedemel
100 g mørk chokolade
1 spsk kakaopulver

Kokostopping

100 gram smør
2 spsk stærk kaffe
2 spsk sirup
1 spsk kakaopulver
150 gram brun farin
75 gram kokosmel
50 g peanuts (alternativt andre nødder + et nip salt)

FREMGANGSMÅDE

Chokolademazarin

Ælt sukker og marcipan godt sammen, så alt sukkeret er indarbejdet i marcipanen. Pisk marcipanen med det bløde smør til en lys og luftig blanding. Tilsæt æg, et ad gangen, mens der piskes. Smelt chokoladen over vandbad og vend den i dejen sammen med sigtet hvedemel og kakaopulver. Fyld kagen i en kvadratisk form foret med bagepapir og bag kagen i ca. 25 min ved 180 grader – kagen skal ikke være helt gennembagt. Lav imens toppingen.

Kokostopping

Hæld alle ingredienserne til toppingen (pånær peanuts) i en gryde og varm det op under omrøring, til det er varmet godt igennem og smeltet sammen. Vend peanuts i blandingen. Når chokolademazarinen har bagt i ca. 25 min tages den ud af ovnen og topping fordeles forsigtigt ovenpå den ubagte kage. Vær opmærksom på at fordele toppingen med en ske, så det hele ikke synket ned i midten, da kagen stadig er ubagt. Skru ovnen op til 225 grader og bag kagen yderligere 5-7 min med topping. Lad kagen køle helt af – gerne i køleskab natten over.

Velbekomme!

chokolademazarin

1Pingbacks & Trackbacks on Den der du ved nok kage

  1. […] du ved nok kage findes i mange versioner, og selvom jeg faktisk allerede har en meget tung og snasket version her på bloggen, så synes jeg alligevel at denne her, der minder mere om den klassiske, også […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *