Hindbærsnitter

hindbærsnitter Jeg har længe været på jagt efter den perfekte opskrift på hindbærsnitter – og det har ikke været let. Især ikke når man som mig har mange krav til hvordan den perfekte hindbærsnitte skal smage, føle og se ud. Men jeg tror altså at den er her nu – hindbærsnitterne her blev i hvert fald ualmindeligt gode og forsvandt alt for hurtigt.

Hindbærsnitter skal efter min mening være tynde og sprøde og lagt sammen med en frisk hindbærmarmelade. Jeg synes at jeg har fået den helt rigtige konsistens på snitterne her, men det kræver også at man arbejder lidt hurtigt og forsigtigt i køkkenet når de skal skæres ud. Men jeg lover at resultatet er det hele værd!

Jeg synes personligt at snitterne skal være aflange og skæres ud, men det kan godt være en lidt omstændig proces med stor risiko for at de knækker. Hvis du ikke orker dette kan du selvfølgelig bare stikke bundene ud før de bages og derefter lægge dem sammen med marmelade.

Jeg har valgt selv at lave en hindbærmarmelade, som jeg har puttet masser af citron i for at give lidt syrlighed til den eller søde hindbærsnitte. Orker du ikke den hjemmelavede udgave køber du selvfølgelig bare din yndlingsmarmelade.

Der var både lidt mørdej og marmelade i overskud, men mørdejen kan heldigvis fryses ned til en anden god gang – ellers kan du selvfølgelig lave lidt flere snitter end angivet her i opskriften.

Smaddergod fornøjelse med snitte-bagningen og god søndag til jer alle!

hjemmelavede hindbærsnitterINGREDIENSER (16 stk)

Mørdej

275 g hvedemel
75 g mandler blendet til fint mandelmel
125 g rørsukker
1 vaniljestang
200 g koldt smør
2 æggeblommer

Hindbærmarmelade

250 gram frosne hindbær
230 gram rørsukker
1 stang vanilje
Skal og saft af én citron
1 spsk rød-melantin + 1 spsk rørsukker

Pynt

100 g hvid chokolade
frysetørret hindbærpulver
finthakkede pistaciekerner

FREMGANGSMÅDE

Mørdej

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas kornene med lidt af rørsukkeret. Bland mandelmel, hvedemel og sukker i en stor skål. Skær smørret i små tern og smuldr dej i dejen til det får konsistens som revet ost. Tilsæt æggeblommerne og saml dejen hurtigt med hænderne uden at ælte den for meget. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den på køl i ca 1 time.

Hindbærmarmelade

Flæk vaniljestangen og krab kornene ud. Mas kornene med lidt af rørsukkeret. Bring hindbær, sukker, citronsaft, citronskal og vanilje i kog i en gryde, og lad det simre i ca 5 min. Bland melatin og rørsukker og hæld det i marmeladen under omrøring. Kog marmeladen i yderligere 1 min. Hæld marmeladen på et skoldet sylteglas og stil det på køl.

Når mørdejen er kold deles den i 4 lige store stykker. Stykkerne rulles tyndt ud imellem 2 stykker bagepapir og skæres til så de bliver til et rektangel af 12×24 cm. Det er vigtigt at alle stykkerne er lige store så de kan lægges ovenpå hinanden. Hvis dejen er blevet varm sættes den på køl i yderligere 10 min. Prik bundene med en gaffel og placer 2 bunde på en plade som bages i ca 12 min. ved 200 grader traditionel ovn. Mens bundene bager smelter du den hvide chokolade og gør pynten klar. Når bundene er færdigbagt smører du et tyndt lag hindbærmarmelade på den ene bund og hvid chokolade på den anden bund. Drys med hindbærpulver og pistaciekerner på den hvide chokolade. Mens bundene stadig er lune løfter du forsigtigt den bund der skal på toppen (her kan det være en god ide at bruge en lang paletkniv eller kniv så bunden ikke knækker) og placerer den ovenpå den nederste bund. Mens de stadig er lune skærer du snitten i mindre stykker af ca 4 cm. bredde, så du får 6 snitter. Lad dem køle helt af før de nydes. Fremgangsmåden gentages med de 2 resterende bunde.

hindbærsnitter

Tip! Hindbærsnitterne er bedst samme dag som de er bagt, men kan godt opbevares på køl i en lufttæt beholder til dagen efter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *