Hindbærtærte med chokolademazarin og vaniljecreme

Peanutbutter kage med chokolade og havsalt

peanutbutter kageJeg har altså virkelig en svaghed for peanuts i bagværk – og sammen med chokolade og havsalt er det lidt som at tage en bid af himlen. Det er lidt a la snickers. Faktisk bare endnu bedre. Peanutbutter kagen her er lækker svampet, fyldt med salte peanuts, store stykker mørk chokolade og så er den super nem at lave. Den er desværre bare bedst dagen efter, hvilket er lidt problematisk når man har lyst til kage – lige nu.

Kagen egner sig perfekt til at blive skåret ud i små hapsere, som en lille snack. Konsistensen er som en brownie, da peanutbutteret gør den virkelig svampet når den har sat sig på køl. Jeg forestiller mig også at en kugle is vil gøre sig godt til kagen – den har bare ikke overlevet i mit køleskab længe nok til at få det testet.

Normalt kan jeg godt have et liiiiidt anstrengt forhold til peanutbutter i sin rene form. Jeg synes hurtigt det kan blive lidt tørt og klistret i munden. Men her i kagen kommer det altså til sin ret! Opskriften er inspireret af Timm Vladimirs peanutbutter brownie.

Har du bare en lillebitte svaghed for salt og chokolade sammen, så lov mig at du prøver kagen her. Den er altså virkelig lækker og med en perfekt kombination af sødt og salt.

 peanutbutterkage

INGREDIENSER (kvadratisk form 16*16 cm)

100 g smør
230 g rørsukker
3 æg
1/2 vaniljestang
150 g crunchy peanutbutter
2 spsk hvedemel
et nip salt
80 g chokolade
70 g peanuts
flagesalt til pynt

FREMGANGSMÅDE

Smelt smørret ved svag varme i en gryde. Flæk vaniljestangen og bland den med lidt sukker. Pisk æg, vanilje og sukker lyst og luftigt. Tilsæt peanutbutter og pisk det til en ensartet blanding. Vend smørret i sammen med hvedemel og salt. Hak chokolade og peanuts groft og vend det i dejen – gem en håndfuld til at drysse på toppen. Hæld dejen i en firkantet form beklædt med bagepapir og drys de sidste peanuts og chokolade på toppen. Bag kagen ved 180 grader i ca. 30 min. – alm ovn. Lad kagen køle helt af i køleskabet natten over. Drys med lidt flagesalt inden servering.

   

4 kommentarer

  • Nøøjjjj, den her kage smager godt! Peanutbutter gør bare alting bedre altså. Den må jeg snart lave igen 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pilen

      Taaaak Anna <3 Det er altså også en evig favorit herhjemme – er man peanutbutterfan så er den altså bare god 😉

      Søde Kram, Pilen <3

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah

    Hej. Jeg har fulgt denne opskrift og den skulle have meget længere i min ovn. Jeg endte med at give den omkring 50 min, før den satte sig.
    Ellers virkelig lækker kage og god opskrift!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pilen

      Hej Sara 🙂

      Ja der kan være utrolig stor forskel på ovne, og derfor er det vigtigt at man tjekker til kagen løbende. Men dejligt at høre at du fik et godt resultat – herhjemme er det i hvert fald en favorit! God påske 🙂

      Søde Hilsner, Camilla

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hindbærtærte med chokolademazarin og vaniljecreme