Jordbærtærte med mazarin og vaniljecreme

IMG_0362Der er intet der slår en klassisk jordbærtærte med mazarin og lækker vaniljecreme. Det er en af mine yndlingskager, og så snart sommersolen begynder at kommer frem begynder trangen efter hjemmelavet jordbærtærte at melde sig. Og den skal altså helst laves med søde danske jordbær, så jeg giver den altid gas med jordbærtærter når først sæsonen er i gang. Heldigvis er det en kage der er stort set umulig at blive træt af.

Jordbærtærte er min fars yndlingskage, så derfor havde jeg givet ham et gavekort på en jordbærtærte i julegave. Og den skulle selvfølgelig indløses, nu hvor de danske jordbær er i sæson.

Og jeg tør vist godt sige at kagen her vakte begejstring – for det er altså en af mine bedste opskrifter. Og det er altså bare en sikker vinder. Jordbærtærten bliver altid bliver spist op – for hvem kan ikke lige klemme et ekstra stykke ned?

Nyd kagen med søde danske jordbær, og del den med dine yndlingspersoner.

IMG_0431INGREDIENSER (26-28 cm i diameter)

Vaniljecreme

3 dl sødmælk
3 spsk sukker
1 vaniljestang
3 æggeblommer
30 g maizena
1 1/4 dl piskefløde

Mørdej

200 g hvedemel
100 g flormelis
120 g koldt smør
2 æggeblommer

Mazarinmasse

150 g marcipan
150 g rørsukker
100 g blødt smør
2 æg
25 g mel

75 g mørk chokolade
500 g danske jordbær

FREMGANGSMÅDE

Vaniljecreme

Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Hæld vaniljekorn, vaniljestang og det meste af sødmælken i en gryde. I en skål piskes æggeblommer, sukker, maizena og en smule af mælken til en ensartet masse. Varm mælken op til lige under kogepunktet, hvorefter du hælder mælken over æggemassen under omrøring. Hæld det tilbage i gryden og varm cremen op ved jævn varme indtil det begynder at tykne. Pisk hele tiden i cremen og varm den yderligere ca 1 min. Tag cremen af varmen og læg straks et stykke husholdningsfilm tæt ned til cremen så der ikke dannes kondens. Sæt cremen på køl i ca 2 timer til den er helt kold. Lav imens kagen.

Efter 2 timer piskes cremen lind med en elpisker. I en anden skål piskes fløden til skum, hvorefter den vendes med vaniljecremen til en ensartet masse. Fyld cremen i en sprøjtepose med rund tylle indtil kagen skal pyntes.

Mørdej

Bland hvedemel og flormelis i en stor skål. Tilsæt smør i små tern og smuldr det i melblandingen. Saml dejen hurtigt med de to æggeblommer indtil dejen er ensartet – pas på ikke at ælte dejen for meget, den skal kun lige samles. Tryk dejen lidt flad og pak den ind i husholdningsfilm inden den lægges på køl i ca 1 time. Lav imens mazarinmassen.

Når dejen er kold rulles den tyndt ud (ca 2 mm) på et meldrysset bord. Løft forsigtigt dejen over i en tærteform med løs bund og skær kanterne af.

Mazarinmasse

Ælt marcipan og sukker godt sammen, så sukkeret er arbejdet godt ind i marcipanen. Pisk det med smør til en lys og luftig masse. Tilsæt æg et af gangen imens der piskes. Vend til sidst mel i dejen. Fyld mazarinmassen i tærteformen, der er beklædt med mørdej. Bag tærten ved 180 grader alm ovn i ca 25 min.

Hak chokoladen groft og drys det ud over den varme tærte. Fordel den smeltede chokolade på overfladen af mazarinmassen, og lad tærten køle helt af.

Pynt kagen med små toppe af vaniljecreme og jordbær skåret i kvarte. Drys evt med friske mynteblade.

Velbekomme!

IMG_0394Tip! Der vil være mørdej i overskud, men dette kan fryses indtil næste gang du skal bage tærte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *