Ispinde med jordbæris og mørk chokolade

IMG_8301-2
Endelig er sommeren kommet til Danmark! Så i sidste uge hoppede jeg en tur i køkkenet for at kreere disse lækre søde ispinde med jordbæris, overtræk af mørk chokolade og lækre pistacienødder. Isene smager af sol og sommer, og pga af de få ingredienser i jordbærisen kommer jordbærsmagen virkelig til sin ret.

Ispindene er lavet i miniudgave, og de er virkelig søde og fine at se på. Og så snupper man jo bare en ekstra, hvis man ikke synes at én er nok. Jeg kan i hvert faldt nemt spise et par stykker har jeg fundet ud af.

Isen kan selvfølgelig også bare fryses i en boks, hvis man ikke lige har forme til hjemmelavede ispinde. Så foreslår jeg at man serverer isen i små skåle med hjemmelavet chokoladesovs og finthakkede pistacienødder – haps!

Isen her er kørt på ismaskine, og normalt bliver resultatet helt sikkert bedst af at køre på en ismaskine. Men når isen skal laves til ispinde tror jeg faktisk sagtens at man kan fryse ismassen direkte i formen. Jeg ville i hvert fald give det et forsøg, hvis ikke jeg havde en ismaskine. For hjemmelavet is er altså bare lidt for lækkert.

Forkæl dig selv og dine kære med søde hjemmelavede ispinde, og nyd dem i solen inden de smelter 🙂

IMG_8339-2

Ingredienser (ca 12 ispinde – eller 1 liter is)

250 g friske jordbær
1,5 dl sødmælk
1 dl piskefløde
110 g sukker
1/2 vaniljestang
lidt citronsaft
150 g mørk chokolade
20 g usaltede pistacienødder

Fremgangsmåde

Rens og skær jordbærrene i mindre stykker og hæld dem i en blender. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland vaniljekornene med lidt sukker. Blend jordbær, sødmælk, sukker og vanilje. Si massen, så de fleste jordbærkerner bliver siet fra.
Pisk fløden meget let – den skal kun lige være luftig, men stadig relativt flydende. Vend jordbærmassen og flødeskum sammen og smag til med citronsaft.

Kør ismassen på en ismaskine indtil den har konsistens som softice. Fordel isen i isformene og husk at sætte en pind i bunden. Fjern overskydende is med en paletkniv og frys isene i minimum 4 timer inden de løsnes fra formene.

Smelt 150 g mørk chokolade, og lad det stå til det har en temperatur på 30-34 grader. Pynt isene med chokoladen og drys med hakkede usaltede pistacienødder. Sæt dem kort i fryseren igen indtil de skal nydes.

Velbekomme!

IMG_8320-2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *