Ramsløgspesto og pestosnegle

Syrlig citronkage med birkes og cream cheese frosting

IMG_7199
Det er forår og solen begynder så småt at få flere timer på himlen, hvilket betyder lysere og længere dage. For mig er det også en undskyldning for at bage lidt lettere og mere friske kager, som denne her herlighed af en citronkage. Den er spækket med citrus, knasende birkes og så får den følgesvend af en lækker blød cream cheese frosting.

Kagen fungerer super godt som en klassens kage/kollega kage, og den tager bestemt ikke skade af at blive bagt dagen før. Jeg synes faktisk kun at den bliver bedre af en tur i køleskabet. Men jeg foretrækker også at nærmest alt sødt jeg spiser skal være koldt – kage, slik, flødeboller, chokolade, you name it.

Kagen er i sig selv fyldt med både citronsaft og skal, men den har også fået et ekstra pift af citronsirup der bliver hældt over den varme kage. Det gør den lige ekstra fugtig, hvilket bestemt kun gør kagen godt.

Orker du ikke lige frostingen, så kan du også sagtens lave en glasur med citronsaft i stedet for. Selvom cream cheese frosting nu er en rimelig lækker sag til sådan en kage her.

IMG_7329

Ingredienser (22 cm springform)

Citronkage
Saft og skal fra 3 øko citroner
250 g smør
4 æg
240 g sukker
230 g hvedemel
15 g blå birkes
korn fra 1 vaniljestang
1,5 tsk bagepulver

Citronsirup
80 g sukker
saft fra 1 stor citron

Cream cheese frosting
200 g flødeost (ikke light!)
100 g blødt smør
75 g flormelis
citronsaft (ca 1 spsk)

Fremgangsmåde

Start med at rive skallen fint og presse saften af de 3 citroner. Pisk æg, sukker og vaniljekorn lyst og luftigt. Smelt smørret ved svag varme i en gryde, og vend forsigtigt smørret i æggemassen.
Bland hvedemel, bagepulver og birkes. Vend nu skiftevis melblandingen og citronsaft + citronskal i æggemassen indtil det hele er inkorporeret i dejen.
For en springform med bagepapir i bunden og smør siderne med lidt smør. Bag kagen ved 180 grader i ca 45 min. Tjek med en pind at kagen er gennembagt. Mens kagen bages laves citronsiruppen.

Lav citronsiruppen ved at koge sukker og citronsaft op indtil sukkeret er opløst. Det skal kun have et kort opkog, så siruppen ikke bliver for tyk.
Når kagen er færdigbagt tages kagen ud af ovnen, og med en tynd pind prikkes huller i hele kagen. Hæld nu forsigtigt siruppen udover kagen så den trænger ned i hullerne.Lad kagen køle helt af før den pyntes med cream cheese frosting – gerne på køl.

Sørg for at smørret er blødt og at flødeosten også er stuetempereret inden frostingen piskes sammen (jeg plejer at tage begge dele ud 30-45 min før). Pisk først smør og flormelis godt sammen, så det bliver lyst og luftigt. Tilsæt herefter flødeosten og lad den piske med kort indtil det hele er blandet sammen. Smag til med citronsaft og lad det piske med – pas på ikke at tilsætte for meget citronsaft da frostingen så vil blive for tynd.

Pynt den afkølede kage med cream cheese frosting og lad den sætte sig lidt på køl.

IMG_7283

Tip! Når frostingen skal piskes, fungerer det for mig bedst at gøre i en røremaskine med spartlen – ikke piskeris. På denne måde bliver det mere luftigt.

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ramsløgspesto og pestosnegle