Cookies med myntechokolade og pistacie

Min yndlings pistacielagkage med hindbær og chokolade

IMG_5686

Det her må simpelthen være den bedste kage jeg endnu har lavet! Den indeholder alle mine yndlingsingredienser, den smager fantastisk og så er den smuk at se på. Det er en kage der er lidt mere tidskrævende – men tro mig, det er det hele værd!

Kagen består af en lækker pistaciemazarin (som i også kan finde opskriften på her), en blød chokoladeganache og en frisk og syrlig hindbærmousse. Den er pyntet med en chokoladekant og chokoladesnirkler i tempereret chokolade, toppe af hindbærmousse, hindbærstøv, pistaciekerner og rød skovsyre. Mums!

Kagen er perfekt som dessert eller som del af et kagebord – og jeg vil næsten garantere for at den forsvinder før du får set dig om. Haps det går hurtigt.

Server kagen for dine yndlingspersoner, og de vil helt sikkert blive begejstret og kageglade.

Start gerne dagen før, så alle delene kan nå at blive kolde og sætte sig inden den skal pyntes.

Jeg har beskrevet hvordan jeg har pyntet kagen som på billederne, men du kan pynte kagen lige som du har lyst og lade kreativiteten få frit spil.

Ingredienser (8-10 kageglade personer)

Pistaciemazarin
140 g sucker
85 g pistaciekerner
150 g blødt smør
150 g marcipan
1 spsk mel (kan undlades, men gør kagen lidt mere fast)
3 æg

Hindbærmousse
400 g hindbær
4 blade husblas
90 g sukker
1 vaniljestang
Saft fra 1,5 citron
3,5 dl piskefløde
200 g græsk youghurt 10 %

Chokoladeganache
1,5 dl piskefløde
25 g honing
95 g chokolade

Pynt
3-400 g mørk chokolade til chokoladekant og spiraler (evt 54 % Caraque fra Valrhona)
5-8 hindbær fyldt med chokoladeganache
Toppe af hindbærmousse
Hindbærpulver
En lille håndfuld usaltede pistaciekerner
Skovsyre

Fremgangsmåde

Pistaciemazarin
Start med at blende pistaciekernerne helt fint.
Ælt marcipan, sukker og pistaciemel godt sammen til det er ensartet. Tilsæt blødt smør og pisk det i massen. Tilsæt æggene 1 efter 1 mens der piskes. Vend til sidst 1 spsk mel i dejen indtil det er ensartet.
Hæld dejen i en springform (20 cm) foret med bagepapir i bunden. Bag den i 40-45 min ved 180 grader alm ovn.
Lad bunden køle helt af.

Chokoladeganache
Hak chokoladen groft.
Varm fløde og honning op ved lav varme indtil honningen er smeltet. Det skal varmes op til lige under kogepunktet. Hæld det herefter over den hakkede chokolade af 3 omgange, så ganachen bliver blank og blød. Lad ganachen køle lidt af (10-15 min) så den ikke er helt flydende.
Smør ganachen i et tyndt lag ovenpå den afkølede pistaciemazarin og lad det køle helt af.

Hindbærmousse
Læg husblas i blød i koldt vand i minimum 10 min.
Kog hindbær, citronsaft, sukker og vaniljekorn + stang op i en gryde til det er gennemvarmt. Fisk vaniljestangen op og blend med en stavblender.
Si hindbærmassen, så kornene bliver sorteret fra. Hæld hindbærpuréen tilbage i gryden og varm den op.
Tag gryden af varmen, vrid husblassen fri for vand og smelt husblassen i den varme hindbærpuré. Hæld det hele i en skål og lad det svale til stuetemperatur.
Pisk imens fløden til flødeskum og vend den græske yoghurt heri.
Tjek at hindbærpuréen er afkølet, og start med at vende et par skefulde flødeskum i puréen forsigtigt. Hæld herefter lidt efter lidt hindbærfløden over i skålen med flødeskum imens det vendes godt rundt med en dejskraber. Sørg for at massen er ensartet.

Fjern bagepapir fra pistaciebunden, og placer den i en kagering foret med kageplast (ca 8 cm højt). Hæld moussen i formen til det er ca 1 cm fra kanten af bageplasten. Stil det nu på køl i 3-4 timer indtil moussen har sat sig.
Gem resten af hindbærmoussen til pynt.

Chokoladekant og chokoladesnirkler
Start med at klippe et stykke bageplast der passer til omkredsen af din kage – den må godt være 1 cm længere, så enderne lapper over hinanden. Den skal lige være lidt højere end kanten på kagen.
Klip herefter 1 stykke bageplast der er ca 20 cm langt.
Flyt kagen over på det fad du vil servere den på og fjern bageplast og bagering.
Temperer chokoladen til den har den rigtige arbejdstemperatur.
Hæld forsigtigt chokoladen ud på det lange stykke bageplast og fordel det med en spartel. Laget må ikke være for tyndt da det ellers vil knække. Tag forsigtigt fat i hver ende af bageplasten og vikl det rundt om kagen så det lige lapper over (hvis chokoladen er tempereret korrekt vil det størkne hurtigt, så det skal gå ret hurtigt). Sæt kagen på køl.
Hæld nu lidt tempereret chokolade ud på det korte stykke bageplast og fordel chokoladen med en spartel. Brug en spartel med riller til at køre over chokoladen.
Tag forsigtigt fat i hver ende af plasten og sno det til en snirkel og sæt plasten i et aflangt rør (evt et højt glas), så det holder formen mens chokoladen størkner. Sæt det på køl indtil det skal bruges.

Pynt
Fyld en håndfuld friske hindbær med chokoladeganache.
Pisk resten af moussen igennem og fyld det i en sprøjtepose med en rund tylle.
Pynt kagen med hindbærstøv, toppe af hindbærmousse, hindbær fyldt med chokoladeganache, pistaciekerner og rød skovsyre.
Pak dine snirkler ud af bageplasten og placer dm forsigtigt på toppen af kagen.
Fjern til sidst bageplasten fra kanten, og voila et styks lækker pistaciedrøm er klar til at spise.

Tip! Resten af ganachen du ikke får brugt smager fremragende som nutella ovenpå en nybagt bolle.

IMG_5682

   

11 kommentarer

  • Sølle

    Den ser virkelig flot og elegant ud.
    Ved du om den kan laves en uges tid inden den skal spises, og fryses??

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

    Igen mega flot kage 🙂 HJar du ikke nogle flere billeder, så man kan se, hvordan den skal se ud inden i?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pilen

      Tusind tak <3 nej desværre – det var en kage jeg lavede til et arrangement, så kunne desværre ikke tage billede af snittet 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sophia

    Jeg kan ik vente 😍 .. Glæder mig allerede. Det som jeg ik helt forstår det er hvordan chokoladen rundt om skal laves

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sophia

    Hej Pilen 🙂
    Jeg er helt vild med din hjemmeside og er utrolig glad for dine opsrkifter, du inspierer mig. Jeg håber du har mulighed for at lave en video,med hvordan du laver pistacielagkage og viser os det. Jeg ville rigtig gerne lave et kage bord til mit bryllup og det hele skal bare være perfekt ligesom dine desserter og jeg har brug for at se hvordan du laver den 🙂

    Søde hilsner Sophia

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pilen

      Kære Sophia

      Tusind tak for de søde ord, hvor gør det mig bare glad! Jeg har planer om på et tidspunkt at lave videoer, men da jeg lige er startet fuldtidsjob, så går der nok lidt tid før det projekt kan sættes igang. Jeg har beskrevet fremgangsmåden til opskrifterne så godt som muligt, men hvis du mangler flere detaljer, så skriv endelig. Jeg vil meget gerne hjælpe og svare på eventuelle spørgsmål du skulle have til nogle af opskrifterne, pynten eller andet <3

      Søde kram, Pilen

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annette

    Kan den laves dagen fredag. Hvis den skal bruges lørdag aften.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pilen

      Hej Annette
      Det kan den sagtens! God fornøjelse med kagebagningen 🙂
      Søde hilsner, Camilla

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

    Vil det fungere uden pistacie? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pilenskoekken

      Hej Maria 🙂

      Du kan sagtens lave kagen med en anden slags nøddemel. Jeg tror også det vil være lækkert med mandelmel 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cookies med myntechokolade og pistacie