Gammeldags fastelavnsboller med creme og remonce

Cookies med myntechokolade og pistacie

IMG_5539

I har nok opdaget at jeg har en svaghed for usaltede pistacienødder. Jeg synes at de små grønne nødder er helt fantastiske i både smag og udseende, og de kan gøre enhver kage smuk at se på med den grønne farve. Jeg har kombineret nødderne med en frisk myntechokolade i disse kæmpe cookies. De er lækre sprøde i kanterne og bløde og chewy i midten. Lige som en cookie skal være hvis du spørger mig.

Cookies er faktisk en kage jeg sjældent bager, hvilket er lidt ærgeligt. For de smager jo helt fantastisk. Især når de er peppet lidt op som her med myntechokolade og pistacie.

De tager ingen tid at smække sammen. På under 1 time har du friskbagte cookies – lige til at spise. Haps.

IMG_5456

Ingredienser (10 stk)

 80 g blødt smør
160 g rørsukker
0,5 tsk salt
1 æg
150 g hvedemel
korn fra 1 vaniljestang
1 tsk bagepulver
60 g myntechokolade
60 g usaltede pistaciekerner

Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland vaniljekornene med lidt sukker, så de skiller sig ad og hæld det i en skål sammen med resten af sukkeret, salt og blødt smør.
Pisk smør, salt og sukker til det bliver lyst og ensartet. Tilsæt ægget og pisk det med.
Sigt hvedemel og bagepulver og vend det hele sammen så dejen bliver ensartet.
Hak chokolade og pistaciekerner groft, og vend det i dejen til det er godt fordelt.
Tag en spiseske og sæt store klatter af cookie dej på en bageplade beklædt med bagepapir. Der bliver ca 10 stk. Gør dine fingre lidt våde og pres dejen lidt flad.
Bag dine cookies i ovnen ved 220 grader alm ovn i 8-10 min. De skal blive gyldne i kanterne men lyse på midten.

Velbekomme!

IMG_5510

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gammeldags fastelavnsboller med creme og remonce