Hjemmelavede Twix barer

Pistaciemazarin med chokoladeganache og hindbær

DSC_0689

Det her er en af mine yndlingsopskrifter, og den er mere end godkendt af alle jeg har serveret den for! Den er snasket, sød, fyldt med smag og så vil den altså bare få ethvert kagehjerte til at smelte. Bevares, den er fyldt med smør, sukker og marcipan – men det gør vist ingen skade når det er tryllet om til sådan en lækkerbisken?

Det her er altså ren kagelykke – og det er en kage jeg er sikker på vil blive serveret herhjemme igen og igen. Jeg kan i hvert fald sagtens finde på en undskyldning for at bikse sådan en sag her sammen.

DSC_0646

Ingredienser (8 pers):

Kage
150 g marcipan
150 g blødt smør
140 g sukker
80 g usaltede pistacienødder
3 æg

Chokoladeganache
75 g mørk chokolade
75 g piskefløde

Pynt
En håndfuld hakkede usaltede pistacienødder
Friske hindbær

Fremgangsmåde:

  1. Ælt sukker og marcipan sammen til en ensartet masse.
  2. Pisk herefter det bløde smør sammen med marcipanmassen. Tilsæt herefter æggene et af gangen mens der piskes indtil massen bliver lys og luftig.
  3. Blend pistacienødderne helt fint, så det bliver til pistaciemel, og vend det herefter i kagedejen.
  4. Hæld dejen i en smurt springform (22 cm) med bagepapir i bunden, og bag kagen i ca 30-35 min ved 180 grader – tjek efter med en nål. Kagen køles helt af.
  5. Chokoladeganachen laves ved at varme piskefløden op til kogepunktet. Den varme fløde hældes over den finthakkede chokolade af to omgange indtil al chokoladen er smeltet. Chokoladeganachen fordeles på toppen af den afkølede kage.
  6. Når kagen er kølet helt af pyntes kagen med friske hindbær (alternativt brombær eller jordbær) og finthakkede pistacienødder.

Tip! Usaltede pistacienødder kan typisk købes hos etniske købmænd eller i større supermarkeder.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavede Twix barer