Havrekiks med kanel og dadler

Havrekiks med kanel og dadler

IMG_1381

De her kiks er perfekte som en lille eftermiddagsnack toppet med lidt smør – de gør sig nu også godt uden og kan derfor nemt tages med på farten. De er faktisk ret så svære at holde nallerne fra, så de har det med at forsvinde hurtigt. Det er om at gemme dem godt væk på øverste hylde – eller bare bage en dobbeltportion nu når man er igang.
Jeg er i hvert fald fan af at have en hjemmelavet snack med på studiet når trætheden melder sig sidst på dagen. Med en god kop kaffe, så er man altså hurtig kvikket lidt op.

Skynd dig i køkkenet og biks en portion sammen. Du kan sagtens fylde dem med andre tørrede frugter, hvis du ikke lige har dadler liggende. Det er jeg sikker på også er et hit – jeg pønser i hvert fald selv på at lave en portion med tørrede tranebær og lakrids. Nå nu til opskriften.

Ingredienser (16 stk):
100 g blødt smør
3 dl havregryn
1 dl fuldkornsspeltmel
1 dl hvedemel
1/2 dl rørsukker
1 dl kogende vand
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
1 spsk kanel
60 soltørrede dadler

Fremgangsmåde:
1. Bland havregryn med 1 dl kogende vand
2. Bland de 2 slags mel, rørsukker, bagepulver, kanel og salt i en skål
3. Skær det bløde smør i tern, og skær de soltørrede dadler i fine små tern
4. Bland havregrynsblandingen med de tørre ingredienser, smør og dadler, og ælt det hele godt sammen, så der ikke er nogen klumper.
5. Rul dejen ud på en meldrysset bordplade. Kiksene skal være ca 3 mm høje.
6. Stik kiksene ud med en rund udstikker, eller skær dem ud i firkanter. Læg dem på en bageplade med bagepapir og prik små huller i kiksene med en gaffel.
7. Bag kiksene ved 180 grader alm ovn i 20-25 min. Hold øje med kiksene, så de ikke brænder på.
8. Lad kiksene køle af inden de pakkes i en kagedåse eller lufttæt beholder.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Havrekiks med kanel og dadler